„Białas do schrupania” Aneta Niemas

Białas do schrupania
Białas do schrupania

Sposób przygotowania:

Krem

  • Łączymy serek homogenizowany z mascarpone. W oddzielnym naczyniu ubijamy śmietankę z cukrem i dodajemy do masy serowej.
    • Na koniec wsypujemy skórkę z cytryny, mieszamy i odstawiamy na 24 godziny do lodówki.

      Owoce

      • Do garnka wsypujemy owoce, dodajemy sok z cytryny, cukier i rozmieszaną z wodą skrobię ziemniaczaną. Gotujemy i odstawiamy do wystygnięcia.

        Kruszonka

        • Mąkę, masło oraz cukier trzemy w misce na konsystencję tartej bułki, a następnie mieszamy z orzechami i sezamem.
          • Kruszonkę wykładamy na blachę z papierem do pieczenia. Pieczemy 20 minut, w temperaturze 190 °C. Po wyjęciu z piekarnika i ostygnięciu rozkruszamy kruszonkę palcami.

            Oliwa

            • Oliwę i grube paski skórki pomarańczy podgrzewamy w rondelku.
              • Do pucharków nakładamy krem, dodajemy owoce, posypujemy kruszonką i dodajemy oliwkę.
                podziel się:

                Pozostałe wiadomości