Bez napinki Rafała Krawieckiego (Warszawa)

Bez napinki
Bez napinki

Sposób przygotowania:

  • Każdy placek tortilli smarujemy jednym z sosów.
    • Na placku z sosem z rzodkiewkami układamy plastry salami.
      • Na placku z sosem z ketchupem układamy plaster łososia.
        • Na placku z sosem z pesto układamy ser i paprykę pieczoną.
          • Na placku z sosem z majonezem układamy wędlinę z czosnkiem niedźwiedzim.
            • Na każdym placku układamy liście sałaty oraz rukoli i zawijamy.
              • Placki zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do lodówki na 2 godziny.
                • Przed podaniem każdy placek kroimy w krążki.
                  • Krążki posypujemy prażonymi ziarnami słonecznika
                    • Podajemy z cykorią, ogórkiem i sosem do maczania.

                      Sosy

                      • Część serka łączymy z odrobiną jogurtu i pokrojonymi drobno rzodkiewkami.
                        • Część serka łączymy z odrobiną keczupu.
                          • Część serka łączymy z 1 łyżką pesto.
                            • Część serka łączymy z 1 łyżką majonezu.
                              • Składniki sosów łączymy i dokładnie mieszamy.
                                podziel się:

                                Pozostałe wiadomości