10. edycja „MasterChefa” zaczyna się już na dobre! W ten wyjątkowy dzień jurorzy przygotowali dla uczestników zadanie specjalne. Pod jubileuszowymi, złotymi skrzynkami ukryli najciekawsze, najdziwniejsze, najbardziej zaskakujące produkty wszystkich edycji programu.
Wśród nich mogli znaleźć m.in. świński łeb, konserwy i puszki, larwy, czy może zbiór resztek przygotowanych przez Marco Pierre'a White'a. Wszystkie składniki, które zaskakiwały uczestników poprzednich sezonów MasterChefa. W tej wyjątkowej podróży po kulinarnych abstrakcjach uczestnikom towarzyszyć będzie Tomasz Jakubiak - kulinarny specjalista od zadań specjalnych.
Wejście Tomasza Jakubiaka
Rozmowa Tomasza Jakubiaka i Angeliki
Co jest najważniejsze w grasicy?
Próbowanie larw przez Łukasza i Michela
Żabnica Mariusza
Jurorzy oceniają danie Maćka
Dekonstrukcja i destrukcja
W drugiej części odcinka zadaniem zawodników będzie przygotowanie tradycyjnego jabłecznika oraz wykonanie jego nowoczesnej dekonstrukcji.Część uczestników mogło cieszyć się bezpieczeństwem na balkonie po pierwszej konkurencji. Tymi szczęśliwcami byli: Renia Semeniuk, Marco Biasone, Roksana Bogusz, Marlena Starzec, Kamila Kamrowska, Zuza Lisowska.Z programem musiał pożegnać się Łukasz Mackiewicz.
Masterchef 10, odcinek 3