Marianna Podczaska: Babeczka czekoladowa z musem malinowym

Marianna Podczaska: Babeczka czekoladowa z musem malinowym
Marianna Podczaska: Babeczka czekoladowa z musem malinowym

Babeczka czekoladowa z musem malinowym

Składniki: 3 jajka 125 g czekolady deserowej 70 g cukru pudru 90 g masła (plus odrobina do wysmarowania foremek) 50 g mąki pszennej

Składniki na mus: 6 łyżek malin łyżeczka soku z cytryny łyżka cukru pudru

Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy do temp. 200 stopni. Wnętrze okrągłych torebek dokładnie smarujemy masłem. Całe jajka ubijamy z cukrem pudrem na puszystą masę. W tym samym czasie rozpuszczamy czekoladę z masłem w kąpieli wodnej. Do puszystej masy cukrowo-jajecznej dodajemy przesianą mąkę i mieszamy. Przestudzoną czekoladę wlewamy do masy jajecznej. Dokładnie mieszamy i wlewamy do przygotowanych foremek. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 10 minut. W malakserze miksujemy maliny z cukrem i sokiem z cytryny. Następnie przecieramy przez sito. Upieczone babeczki czekoladowe wykładamy na talerz, podajemy z musem malinowym.

podziel się:

Pozostałe wiadomości