Drużyna żółtych: Stek z tuńczyka + tatar z tuńczyka i mango

ZOLCI Michel.jpg
ZOLCI Michel.jpg

Stek z tuńczyka:

polędwica z tuńczyka laska wanilii pomarańcza cytryna 1 łodyga trawy cytrynowej 1 mango RTE sos sojowy pak choi

Marynata:

sos sojowy, miód, sok z limonki, sok z pomarańczy, trawa cytrynowa, sól, pieprz, laska waniliiPrzygotowanie:

Tuńczyka pokroić na steki, zamarynować w marynacie tak, aby pokrywała go w całości. Następnie smażyć po 1-2 min. Marynatę przelać do rondelka, gotować chwilę, do czasu, aż się zredukuje. Usmażony stek z tuńczyka pokroić na cienkie plasterki i polać zredukowaną marynatą.Tatar z tuńczyka

polędwica z tuńczyka mango RTE świeża kolendra sok z limonki marakuja kolendra sól pieprz sok z pomarańczyPrzygotowanie:

Tuńczyka pokroić w kostkę, dodać wszystkie przyprawy, wymieszać.

Pak choi krótko obsmażyć na oleju. Przygotowane wcześniej danie ułożyć na tak przygotowanej kapuście. Pozostałe części pak choi pokroić na wąskie paseczki, polać marynatą od steku z tuńczyka.

podziel się:

Pozostałe wiadomości