Stek z tuńczyka:
polędwica z tuńczyka
laska wanilii
pomarańcza
cytryna
1 łodyga trawy cytrynowej
1 mango RTE
sos sojowy
pak choi
Marynata:
sos sojowy, miód, sok z limonki, sok z pomarańczy, trawa cytrynowa, sól, pieprz, laska wanilii
Przygotowanie:
Tuńczyka pokroić na steki, zamarynować w marynacie tak, aby pokrywała go w całości. Następnie smażyć po 1-2 min. Marynatę przelać do rondelka, gotować chwilę, do czasu, aż się zredukuje. Usmażony stek z tuńczyka pokroić na cienkie plasterki i polać zredukowaną marynatą.
Tatar z tuńczyka
polędwica z tuńczyka
mango RTE
świeża kolendra
sok z limonki
marakuja
kolendra
sól
pieprz
sok z pomarańczy
Przygotowanie:
Tuńczyka pokroić w kostkę, dodać wszystkie przyprawy, wymieszać.
Pak choi krótko obsmażyć na oleju. Przygotowane wcześniej danie ułożyć na tak przygotowanej kapuście. Pozostałe części pak choi pokroić na wąskie paseczki, polać marynatą od steku z tuńczyka.