Drużyna zielona: Krewetki i langustynki na salsie z mango i awokado

ZIELONI_LUIZA_WA_2538.jpg
ZIELONI_LUIZA_WA_2538.jpg

Salsa:

1 dojrzałe mango 1 dojrzałe awokado ½ czerwonej cebuli Kolendra ½ limonki Oliwa z oliwek sól, pieprz Dojrzałe mango i awokado pokrój w kostkę. Do małej miski wlej oliwę, dodaj posiekaną czerwoną cebulę, sok z limonki i posiekaną kolendrę. Wszystko razem wymieszaj. W razie potrzeby dopraw

Langustynki i krewetki:

3 krewetki 3 langustynki 100 ml białego wytrawnego wina 1 szalotka sól, pieprz

Langustynki rozkrój na pół, a krewetki obierz z pancerza i wyjmij jelito. Na patelni rozgrzej masło i włóż na nią owoce morza całość smaż, a na koniec podlej winem.

podziel się:

Pozostałe wiadomości