Składniki:
650 g mąki
50 g drożdży
170ml wody
½ szklanki mleka roślinnego
1 łyżeczka cukru
1 łyżka siemienia lnianego
3 pieczarki
Cebula
Papryka
pieczarki
Kukurydza w puszce
Kasza jaglana
Awokado
Sałata
Pomidor w puszce
Bazylia
Cebula
Pomidor
Ogórek
Oliwa z oliwek
Bułka tarta
Sól i pieprz
Przygotowanie:
W misce rozcieramy drożdże z cukrem do uzyskania płynnej masy, dodajemy letnie mleko i 2 łyżki mąki. Przykrywamy ścierką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
1 łyżkę siemienia lnianego zalać 3 łyżkami gorącej wody.
Mąkę przełożyć do miski, dodać trochę soli, 3 łyżki oliwy, siemię i wyrośnięty zaczyn. Zagnieść ciasto. Z ciasta uformować kulki o wadze 100g. Bułki przekładamy na blachę i smarujemy mlekiem roślinnym i posypać sezamem. Kiedy bułki wyrosną wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180c na 20 min.
Pomidory z puszki zmiksować z cebulą i podsmażyć następnie zmiksować z bazylią i doprawić wg uznania i sos pomidorowy jest gotowy
Pieczarki, cebulę i paprykę pokroić w kostkę doprawić, ale trochę mocniej. Na patelni rozgrzać oliwę a następnie przesmażyć warzywa. Dodać ugotowaną kaszę jaglaną i wymieszać, uformować kotlety posypać bułką tartą włożyć do piekarnika nagrzanego do 180c na 7 min.
Pomidora, sałatę, ogórka i cebulę pokroić. Bułkę wysmarować sosem i na dno wyłożyć warzywa i kotleta.