Składniki
Stek z antrykotu
1 opak. marchewek baby
1 opak. szparagów baby
masło
50 g borowików
50 g kurek
50 ml śmietany 30%
3 pieczarki
ziemniak
olej rzepakowy, oliwa
sól, pieprz, papryka słodka
Przygotowanie:
Steka doprawić solą, polać oliwą/olejem i na rozgrzanej patelni smażyć z obu stron.
Marchewkę i szparagi obrać, zblanszować a następnie skarmelizować na patelni z odrobiną masła.
Grzyby podsmażyć na oliwie, przyprawić solą i pieprzem, zalać śmietaną i gotować, zblendować na gładko.
Na patelni po smażeniu steku podsmażyć pokrojone w plastry pieczarki , przyprawić lekko solą i pieprzem.
Ziemniaki pokroić w plastry, przyprawić solą i pieprzem i usmażyć na oleju.