Anastazja Czyż - Chrupiący łosoś na morzu żurawinowo- miętowym

Anastazja Czyż.jpg
Anastazja Czyż.jpg

Składniki:

Filet z łososia Ciasto francuskie 1 Jajko Olej do smażenia Gałka muszkatołowa sól, pieprz 1 pęczek świeżej mięty Jogurt naturalny gęsty 1 pęczek szczypiorku 1 limonka Cukier trzcinowy mały kawałek imbiru Żurawina suszona Cukier CynamonPrzygotowanie:

Łososia pokroić na ładne 3-centymetrowe kawałki. Doprawić pieprzem, solą i gałką muszkatołową, dodać trochę oleju i wcierać w łososia. Ciasto francuskie podzielić na 4 kawałki , ułożyć łososia i zawinąć. Posmarować jajkiem. Wstawić do piekarnika i piec 15-20 min w temp 180stopni.

Umyte listki świeżej mięty, oliwę, sól i cukier miksujemy blenderem do uzyskania jednolitej masy. Dodajemy imbir, pokrojony szczypiorek i ponownie blendujemy. Na koniec dodajemy jogurt naturalny i dokładnie mieszamy. Sos schładzamy przed podaniem, w lodówce.

Umyć żurawinę. Doprowadź wodę do wrzenia. Dodać cukier. Mieszać, aby się rozpuścił w wodzie. Dodać żurawinę. Ponownie doprowadź do wrzenia. Dusić przez 10 minut. Upieczonego łososia podawać z sosami: zimnym i gorącym.

podziel się:

Pozostałe wiadomości

The Traitors. Zdrajcy: Konflikty i eliminacje oraz zmiana w programie

The Traitors. Zdrajcy: Konflikty i eliminacje oraz zmiana w programie

Iza Kuna i Adam Woronowicz o życiu po 50-tce i seksie. Co jeszcze w programie Kuby Wojewódzkiego?

Iza Kuna i Adam Woronowicz o życiu po 50-tce i seksie. Co jeszcze w programie Kuby Wojewódzkiego?

Zgłoś się na casting do nowego sezonu Top Model!

Zgłoś się na casting do nowego sezonu Top Model!

Konkurs "Gotuj z MasterChef Nastolatki". Nagraj przepis lub wyślij zdjęcie i wygraj nagrody!

Konkurs "Gotuj z MasterChef Nastolatki". Nagraj przepis lub wyślij zdjęcie i wygraj nagrody!

Gwiazdy TVN w nowej oprawie. "TVN to coś, co nas łączy"

Gwiazdy TVN w nowej oprawie. "TVN to coś, co nas łączy"