Magda Gessler musiała pomóc Beacie, która wpadła w tarapaty.
Kuchenne Rewolucje: Najlepsze momenty z Elbląga!
Ponad stutysięczny Elbląg poszczycić się może bogatą historią i pięknie odnowioną starówką. Na obrzeżach miasta, samotnie wychowująca czwórkę dzieci Beata, prowadzi restaurację… Czwórka. Lokal nie zawdzięcza jednak swojej nazwy pociechom właścicielki, ale mieszczącej się tu niegdyś piekarni numer cztery. Siódemka przynosi ponoć szczęście, ale czwórka niestety nie. Lokal świeci pustkami, a pani Beata od wielu miesięcy zalega z czynszem. W codziennej walce o smak i o gości, pani Beacie pomaga kucharka Ewa i pomoc kuchenna Ukrainka Irina. Dużym wsparciem jest też męskie, a właściwie jeszcze chłopięce ramię jej szesnastoletniego syna Kuby. Kuba pracuje na sali i przychodzi pomagać mamie w każdej wolnej chwili, między nauką a opieką nad rodzeństwem. Choć wszyscy bardzo się starają i w pracę wkładają całe swoje serce, efektów nie widać. Pani Beacie pozostało już tylko modlić się o cud lub liczyć na to, że cudu w jej restauracji dokona Magda Gessler. Czy znana restauratorka sprawi, że Czwórka stanie się lokalem na szóstkę z plusem?
Kuchnia okazała się smaczna. Zaskakujące było wyjątkowo skromne menu. Restauracja oferowała jedynie pięć dań.
Podczas rozmowy z Magdą Gessler okazało się, że plan na biznes był zupełnie inny. Beacie mieli pomagać przyjaciele, którzy ostatecznie zrezygnowali z prowadzenia restauracji.
Magda Gessler zabrała Beatę i jej zespół do restauracji, która przeszła kiedyś Kuchenne Rewolucje. Właścicielka podzieliła się doświadczeniem, jakiego nabrała po odwiedzinach Magdy Gessler.
Uroczysta kolacja była ogromnym sukcesem. Bar Pomidor Cud-Malina zrobił na gościach bardzo dobre wrażenie.
Po czterech tygodniach od rewolucji Magda Gessler wróciła do Elbląga sprawdzić, jak Beata radzi sobie w restauracji. A radzi sobie świetnie!