Kuchenne Rewolucje: "Cieszę się, że jest jeszcze jedno miejsce, gdzie zjem prawdziwą, domową kuchnię"

Kuchenne Rewolucje: W schabowym więcej paniery niż mięsa. "Oszustwo"
Zobacz, jak Magda Gessler odmieniła restaurację w Kępnie!

Kuchenne Rewolucje: Menu praktycznie nie istnieje, od rosołu można dostać skrętu żołądka. Jest dramat

Zamieszkane przez kilkanaście tysięcy mieszkańców Kępno, korzenie ma aż średniowieczne. W pobliżu krzyżują się szlaki ze Śląska do Poznania i z Wrocławia do Warszawy. I właśnie przy ulicy Warszawskiej mieści się Kulinarna Warszawka, lokal prowadzony przez Elżbietę. Właścicielka przez dwadzieścia lat pracowała w gastronomii, gotując w cudzych restauracjach. Wreszcie półtora roku temu, postanowiła spełnić marzenie o własnym biznesie. Swoim gościom serwuje dania domowe, ma być smacznie jak u mamy. Tyle, że chyba nie do końca jest, bo Warszawka świeci pustkami i daleko jej do rozmachu stolicy. Pani Elżbieta zamiast zarabiać, dopłaca do restauracji. Chcąc zejść z kosztów szuka najtańszych produktów, sama siebie nazwała królową promocji. Ale czy tędy droga? Najtańszy produkt to często produkt niesmaczny i niezdrowy, a ludzie to czują i omijają lokal szerokim łukiem. Nie ominie go jednak Magda Gessler. Znana restauratorka z Warszawy do Kulinarnej Warszawki przemierzyła setki kilometrów, by zawalczyć o smak, jakość i gości.Zobaczcie, jak wyglądała cała rewolucja!Magda Gessler przyjechała do Kępna sprawdzić, dlaczego "Kulinarna Warszawka" świeci pustkami. Nazwa restauracji daje do myślenia, bo właściwie jakiego rodzaju dań spodziewać się w takiej knajpie? Okazuje się, że praktycznie żadnych dań. Menu to jedynie trzy pozycje, których wykonanie pozostawia wiele do życzenia.Porządek w kuchni jest dla Magdy Gessler priorytetowa. W końcu to w tym miejscu przechowywana jest żywność i powstają wszystkie dania. Okazuje się, że kuchnia Kulinarnej Warszawki pozostawia wiele do życzenia. Magda Gessler mówi wprost, w restauracji u Elżbiety jest po prostu syf.Takiego schabowego Magda Gessler dawno nie widziała. Paniera odchodzi od mięsa całymi płatami, a sam kotlet wygląda mało apetycznie. Kucharki nie znają się na gotowaniu? Oszczędzają na produktach?Ciężka praca popłaca! Sztuka na Raz przywitała pierwszych gości. Po pysznej przystawce czas na rosół. Aromatyczny i esencjonalny. Danie główne to talerz mięs z ziemniakami w warzywnej oprawie, z wyjątkowymi sosami.Minęło kilka tygodni od rewolucji. Czy Elżbieta wykorzystała szansę? Już na wejściu widać, że restauracja jest pełna gości. A jak smakuje jedzenie? Poza drobnymi potknięciami potrawy są niemal idealne.

Kuchenne Rewolucje: Wystarczyło odsunąć lodówkę, żeby odkryć prawdziwy "syf"

Kuchenne Rewolucje: W schabowym więcej paniery niż mięsa. "Oszustwo"

Kuchenne Rewolucje: "Sztuka na Raz" przywitała pierwszych gości. Zachwyca nie tylko wnętrze, ale też nowe menu

Kuchenne Rewolucje: W Sztuce na Raz tłumy! Elżbieta wykorzystała swoją szansę!

Oglądaj Kuchenne Rewolucje w Playerze!

podziel się:

Pozostałe wiadomości