Kuchenne Rewolucje: Co wydarzyło się w Działdowie? Zobacz najnowszą rewolucję!

Kuchenne Rewolucje
Kuchenne Rewolucje

Kuchenne Rewolucje: Najlepsze momenty rewolucji w Działdowie!

W południowej części Mazur, tuż przy granicy z Mazowszem leży powiatowe Działdowo. W dwudziestotysięcznym mieście, w barze Palce Lizać można podobno, zdaniem właścicielki Wioli, pysznie zjeść. Tylko dlaczego nikt tego nie docenia? Lokal świeci pustkami tak jak i kasa z utargu. A Wiola twierdzi, że bardzo się stara… W staraniach pomagają jej przyjaciółki, które pracują u niej bez umowy i bez wynagrodzenia. Wygląda na to, że wszystko stoi tu na głowie i aż się prosi o interwencję Magdy Gessler. Czy znanej restauratorce uda się zaprowadzić w tym dziwnym miejscu porządek i czy będzie tu tak smacznie, że aż palce lizać?Magda Gessler odwiedziła restaurację "Palce lizać", żeby pomóc Wiolecie. W pierwszej kolejności warto sprawdzić kuchnię. Wioleta utrzymuje, że uwielbia gotować, ale czy potrafi? Rosół okazuje się przesolony, pierogi fatalne, a hamburger... szkoda gadać.Wiola stara się prowadzić interes najlepiej, jak potrafi. Najchętniej robiłaby wszystko sama, co nie jest możliwe. Podział pracy w lokalu "Palce lizać" to będzie pierwsza zmiana, jaka zajdzie w tym miejscu. W następnej kolejności trzeba się zabrać za menu, które potrzebuje kilku naprawdę dużych zmian.Jak wygląda kuchnia w restauracji "Palce lizać"? Na pierwszy rzut oka jest czysto, jednak wystarczy zajrzeć głębiej i okazuje się, że niektóre miejsca dawno nie widziały szmatki. Dodatkowo Violeta korzysta z kuchenki mikrofalowej, co dla Magdy Gessler jest nie do przyjęcia.Wioleta potrafi gotować, ale zupełnie straciła do tego serce. Kuchnia nie jest zła, potrzebuje jednak kilu zmian. Dawne p"Palce lizać" od dziś będzie się nazywało "BarVioli", w którym zjecie cudownego schabowego, barszcz, kotlety mielone, zasmażaną kapustę. Czy to menu przypadnie do gustu mieszkańcom Działdowa?

Kuchenne Rewolucje: Przesolony rosół, niejadalne pierogi - to był dopiero początek!

Kuchenne Rewolucje: Wioleta uwielbia gotować, ale w kuchni nikomu nie ufa, nawet sobie

Kuchenne Rewolucje: "Byłam przekonana, że kuchnia jest idealna. Po raz pierwszy się pomyliłam"

Kuchenne Rewolucje: Czas na zmiany! "Palce lizać" zmienia się w "Bar Violi"

Kisić można niemal wszystko. Marzena Szeluga, lokalna producentka żywności, pokazała Wiolecie jak niesamowity potencjał mają produkty regionalne. "Do tej pory miałam wiedzę na temat kiszenia ogórków czy też kapusty kiszonej. Nie miałam pojęcia, że można zakisić topinambur czy seler. Była to dla nas fajna lekcja" - przyznała Wioleta.Czas stworzyć zupełnie nowe menu w BarzeVioli. W restauracji pojawi się między innymi barszcz, kołduny, schabowy, kapusta. Kluczem do udanej potrawy są dobre jakościowo produkty i przyprawy. Wioleta obserwuje Magdę Gessler z pewną nieśmiałością. Przyznaje, że jest dla niej to ogromny stres i odnalezienie się w nowej sytuacji sprawia jej pewne problemy.

Kuchenne Rewolucje: Lekcja o zakwasach i kiszonkach

Kuchenne Rewolucje: Dużo mięsa, dużo przypraw i jeszcze więcej cebuli!

Kuchenne Rewolucje: Jak smakuje kuchnia w BarzeVioli po kilku tygodniach od rewolucji?

Cały odcinek możecie obejrzeć w Playerze!

podziel się:

Pozostałe wiadomości

The Traitors. Zdrajcy: Konflikty i eliminacje oraz zmiana w programie

The Traitors. Zdrajcy: Konflikty i eliminacje oraz zmiana w programie

Iza Kuna i Adam Woronowicz o życiu po 50-tce i seksie. Co jeszcze w programie Kuby Wojewódzkiego?

Iza Kuna i Adam Woronowicz o życiu po 50-tce i seksie. Co jeszcze w programie Kuby Wojewódzkiego?

Zgłoś się na casting do nowego sezonu Top Model!

Zgłoś się na casting do nowego sezonu Top Model!

Konkurs "Gotuj z MasterChef Nastolatki". Nagraj przepis lub wyślij zdjęcie i wygraj nagrody!

Konkurs "Gotuj z MasterChef Nastolatki". Nagraj przepis lub wyślij zdjęcie i wygraj nagrody!

Gwiazdy TVN w nowej oprawie. "TVN to coś, co nas łączy"

Gwiazdy TVN w nowej oprawie. "TVN to coś, co nas łączy"