Jasiek Kuroń

Jest szefem kuchni. Doświadczenie zdobywał w restauracjach w Polsce i na świecie. Szkolił się w prestiżowej szkole kulinarnej Le Cordon Bleu w Londynie oraz Wyższej Szkole Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu.

Od ponad dziesięciu lat jest nieprzerwanie aktywny w polskich mediach – telewizji, radiu, prasie i internecie.

Ma na swoim koncie pierwszą w całości autorską publikację Sprytna kuchnia, czyli kulinarna ekonomia.

Aktywnie działa charytatywnie, m.in. będąc ambasadorem Banków Żywności w zakresie kampanii dot. niemarnowania żywności.

Promuje polskie, regionalne produkty (m.in. był kulinarnym ekspertem kampanii „teraz pstrąg”), a także kreatywność w kuchni i szacunek do tradycji.

Prywatnie mąż i opiekun dwóch doświadczonych psów. Był nominowany do nagrody Serce dla Zwierząt.

Jest synem Macieja Kuronia i wnukiem Jacka Kuronia.

Zobacz najmocniejsze fragmenty z czwartego odcinka "Agent - Gwiazdy"!

Najmocniejsze fragmenty czwartego odcinka "Agent - Gwiazdy"!

podziel się:

Pozostałe wiadomości

Mata nie udziela wywiadów, ale dla nas zrobił wyjątek! W "Autentycznych" opowiedział o swojej wierze i zaskakującej dla niego diagnozie

Mata nie udziela wywiadów, ale dla nas zrobił wyjątek! W "Autentycznych" opowiedział o swojej wierze i zaskakującej dla niego diagnozie

"Autentyczni" obalają stereotypy. "W tym programie nie ma żadnej ściemy. Jest czysta prawda". Zobacz kulisy!

"Autentyczni" obalają stereotypy. "W tym programie nie ma żadnej ściemy. Jest czysta prawda". Zobacz kulisy!