Malwina i Ewa: Gorące i chrupiące, czyli bakłażan smażony w tempurze z sosem hoisin, japońskim majonezem i płatkami bonito

Składniki:

  • 2 bakłażany
  • tempura – gotowa japońska
  • majonez
  • 2 sztuki limonki
  • płatki bonito
  • olej do smażenia
  • mieszanka japońskich przypraw

Przygotowanie:

Smażymy bakłażana w plastrach w tempurze na głębokim oleju. Plastry usmażonego bakłażana układamy na sosie hoisin. Sos hoisin doprawiamy sokiem z limonki i czosnkiem granulowanym .Majonez mieszamy z sokiem limonki i skórką z limonki. Doprawiamy mieszanką przypraw japońskich. Posypujemy całość płatkami bonito.

Tu znajdziecie wszystkie przepisy Malwiny i Ewy

Ugotowani w parach: odcinej specjalny

Ugotowani w parach: Z jakimi potrawami kojarzy wam się wiosna?
Ugotowani w parach: Z jakimi potrawami kojarzy wam się wiosna?
wideo 2/7
Pozostałe wiadomości